Swede Horse uppdrag

Equine Swede Horse AB:s  huvudsakliga uppdrag är att arrangera tävlingen Breeders Trophy och förvalta systemet med samma namn. Swede Horse bildades 1985 och ägdes till hälften av Swedish Warmblood Association (SWB) och till hälften av Svenska Ridsportförbundet fram till 2019. Sedan mars 2019 ägs Swede Horse till fullo av SWB.

Breeders Trophy är ett system för uppfödare av svenska varmblodiga ridhästar (SWB), dit uppfödarna ansluter sina hästar redan som föl. Anslutna hästar tävlar sedan om anslutningsavgifterna som en prispott när hästarna är fyra till sex år gamla, i grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan.
Tävlingen hålls på hösten och det är prestigefullt för uppfödare såväl som ägare och ryttare att ha framgång i Breeders Trophy och många nationellt och internationellt framgångsrika SWB-hästar har startat sina karriärer här.

Syftet med tävlingen Breeders Trophy är framförallt att premiera och stimulera svenska uppfödare, att marknadsföra SWB-hästar samt att det är en talangjakt på morgondagens elithästar.

Roland Thunholm