Saab International Grand Prix Dressage och Breeders Trophy dressyr

Talang möter talang
När Saab International Grand Prix Dressage avgörs den 25-29 september i samband med Breeders Trophy på Flyinge möts det bästa av två världar. Några av världens mest lovande unga hästar tävlar på samma arena som framtidens och nutidens mästerskapsryttare. Ambitionen är att kontakter ska knytas mellan uppfödare, ägare och ryttare för en stark svensk dressyrsport idag och imorgon. 

Ett unikt koncept
Sällan eller aldrig har avel och sport förenats så väl som när Breeders Trophy även blir en tävlingsplats för internationella ryttare i Saab International Grand Prix. De svenska uppfödarna och hästarna får känna på den internationella atmosfären redan i tidig ålder och ryttarna kan på nära håll se Sveriges främsta dressyrhästar ta plats i arenan.

Svensk dressyr mot nya höjder
Dressage Take Off är Saab nytänkande satsning för att ta svensk dressyr till nya höjder. Satsningen genomförs i nära samarbete med Svenska Ridsportförbundet. Tillsammans med Breeders Trophy tas nu ytterligare ett steg som ger svensk dressyr och svensk avel en unik kraft att växa och utvecklas sida vid sida.   

SWB Elitauktion
Fredagen den 27 september under evenmanget hålls SWBs Elitauktion med dressyrföl och unga dressyrtalanger.

Springbank II VH (SWB) vinner 4-årsfinalen 2018.

Foto: Roland Thunholm