Vid årets Breeders Trophy har unga hingstar godkända i SWB fått en egen klass. Den avgörs som en klass i klassen i alla årgångar, både i hoppning och dressyr, och både SWB-godkända hingstar som är svenskfödda och utlandsfödda är välkomna.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under en mycket välbesökt tävlingsvecka på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en prischeck på 7500 kr, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong.

För deltagarna i 6-års klassen i hoppning finns det dessutom en extra bonus i potten i form av en åtråvärd finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping. Finalen går i Scandinavium under Gothenburg Horse Show 2018 och finalbiljetten tilldelas den segrande hingsten.

Gisborne VDL är en av hingstarna som är anmäld till 6-årsklassen i SWB Stallion Trophy hoppning och därmed har chans på finalbiljetten i Lövsta Future Challenge Jumping. Foto: Roland Thunholm